sevde eskici
Uzman Klinik Psikolog

İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji bölümünü tam burslu olarak okudum ve yüksek şeref belgesi ile mezun oldum.İstanbul Şehir Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programını tamamladım.

Uzm. Psk. Sevde Eskici Öztürk

İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji bölümünü tam burslu olarak okudum ve yüksek şeref belgesi ile mezun oldum. İstanbul Şehir Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programını yüksek şeref ile tamamladım.

Şema Terapi, EMDR Terapisi (I. Düzey) ve Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimlerini tamamladım. Prof. Dr. Medaim Yanık’tan dissosiyatif kimlik bozukluğu üzerine eğitim ve süpervizyon aldım; aynı zamanda MMPI testi uygulayıcısıyım.

İstanbul Şehir Üniversitesi’ndeki eğitimim sırasında Travma Psikolojisi dersinin asistanlığını yürüttüm. Bununla beraber Doç. Dr. Ceren Acartürk’ün kadınlarla ve mültecilerle yürüttüğü çalışmalarında araştırma ve proje asistanı olarak görev aldım, şu an Koç Üniversitesi Travma ve Stres Çalışmaları Laboratuarı’nda araştırmacı olarak çalışmaktayım. Psikolojik travmaya yönelik müdahalelerin gerçekleştirildiği bilimsel makalelerde yazar olarak yer aldım.

Mezuniyetimin ardından Davranış Bilimleri Enstitüsü’nde psikolog ve proje asistanı olarak çalıştım. Bu süreçte çeşitli araştırma ve projelerde aktif rol aldım; fibromiyalji araştırmasının kontrol grubu danışanlarıyla psikososyal destek görüşmeleri yürüttüm, katılımcılara psikoeğitim verdim.
Dört yıldır Prof. Dr. Medaim Yanık Kliniği’nde uzman klinik psikolog olarak görev yapmaktayım, ağırlıklı olarak psikolojik travma, dissosiyatif kimlik bozukluğu ve anksiyete bozuklukları şikayetleriyle çalışmaktayım.

İleri düzeyde İngilizce bilmekteyim, lisans hayatım boyunca çevirmenlik yaptım; birkaç terapi kılavuzunun Türkçe’ye adapte edilmesi sürecinde çeviri, düzenleme ve uyarlama aşamalarında görev aldım.

Psikolojik travma, çocuk istismarı, grup psikoterapisi ve genogram konusunda çeşitli çalıştaylar ve eğitimlere katıldım.

Çalışma Alanlarım;

  • Psikolojik Travma
  • Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB)
  • Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu
  • Kaygı bozuklukları (Panik Atak, Yaygın Kaygı Boz., Sosyal Fobi, Fobiler)
  • Obsesif Kompulsif Bozukluk
  • Depresyon
  • Özgüven Eksikliği
  • Performans Kaygısı
  • Cinsiyet Temelli Şiddet